Wydaje mi się że w niedługim czasie mogą pojawić się inne silniki, to dopiero początek i premiera w salonach.
Jaką krótką antenę CB zamonotwać na miśki
Zwiń
X
-
Krótkie. W praktyce poza miastem trzeba pytać i pytać, nim ktoś odpowie. Ale do miasta może być. Do krótkich antenek dodam jeszcze Sirio Taifun, coś takiego jak Triflex, ale tylko na CB.Zamieszczone przez wkowal10jakie zasięgi się uzyskuje na tych antenachPozdrawiam
MITOB
I :czerwona: GW
Komentarz
-
-
mam dwie, długą lemm eagle (1,6m) realny zasięg 18-20km i krótką sirio omega (niecały 1m) tak aby do garażu bez zdejmowania wchodzić. ta druga w moim przypadku ma realny zasięg do 5km.
polecam jeszcze presidenta iowa. (również koło 1m długości)
a jak na magnesik to willson little will.
ps. przy czym za krótką uważam własnie te 1m a za normalne te około 1,5m
Komentarz
-
-
hmm u mnie PF osiąga poza miastem ok 5-8km tak więc nie trzeba ciągle pytać.Zamieszczone przez MitobKrótkie. W praktyce poza miastem trzeba pytać i pytać, nim ktoś odpowie. Ale do miasta może być. Do krótkich antenek dodam jeszcze Sirio Taifun, coś takiego jak Triflex, ale tylko na CB.Zamieszczone przez wkowal10jakie zasięgi się uzyskuje na tych antenachFocus II FL 1.6tdci
Komentarz
-
-
no tak, w mieście jest gorzej, ale w zasadzie w mieście nie uzywamZamieszczone przez AdamBA zasięg sprawdzony przeze mnie i Piotrka_OS jest taki że pomiędzy dwoma triflexami jest 5-10km w zależności od terenu i pory dnia.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Mam właśnie ją i jestem bardzo zadowolony. Dodam, że wiem co potraią inne anteny itp., nie jestem początkującym użytkownikiem.Zamieszczone przez MitobKrótkie. W praktyce poza miastem trzeba pytać i pytać, nim ktoś odpowie. Ale do miasta może być. Do krótkich antenek dodam jeszcze Sirio Taifun, coś takiego jak Triflex, ale tylko na CB.Zamieszczone przez wkowal10jakie zasięgi się uzyskuje na tych antenachPozdrawiam JaCeK
Komentarz
-
-
Może te dawniej wykonane bo te obecnie produkowane wg mnie są badziewne.Zamieszczone przez SeedLemm 900 - bardzo dobry sprzęt.
Jak najbardziej - po rozwinięciu nie jest taka krótkaZamieszczone przez sebwiecznajlepsze krótkie anteny to tylko helikalne
Pewnie chodzi o floridę bo indiana nie jest krótka, ma 125 cm.Zamieszczone przez sebwieczWięc polecam Indiane od Presidentaczasami dłubię w CB radiach
Komentarz
-
-
Prywatnie sirio 145 + Alan 100+ starcza
Służbowo hustler + Ultra III [ czyt. totalna sieka ]
przyznam się szczerze że Alan + sirio dobrze dostrojone to dla mnie idealny sprzęt, ale jeśli chodzi o te 8h w pracy to więcej mi nie trzeba, zawsze wystarczająco wcześnie wiem że gdzieś ktoś jest... dodam że średnio tygodniowo robię około 1500 km [dni robocze]
nie mówię że jest to perfekt sprzęt ale jest wystarczający na te 8h:twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
BYŁ : MÓJ SZKODNIK
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786
JEST
: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705
www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl
FB: Michał Storoniak
Komentarz
-
-
Kiedyś jeździłem z ML145, ciągle ją trzeba było chować zarówno na postoju jak i w garażach, do czasu jak zwinęli mi magnes z dachu.
Wymieniłem na Triflexa i mam spokój, mało kto odróżni ją od zwykłej radiówki, a zasięg jest wystarczający w codziennym użytkowaniu.była Octavia II, 2005r., 1.9 TDI BJB 105 KM, Kombi, manual 6-biegów
jest Octavia III 2016r., 1,6 TDI CXXB 110KM, Kombi, DSG A7
Komentarz
-
-
To jest oczywista oczywistośćZamieszczone przez sebwiecznajlepsze krótkie anteny to tylko helikalne
Jak najbardziej - po rozwinięciu nie jest taka krótka

Jak się ma santiago 1200 to jest to krótka antenaZamieszczone przez sebwieczWięc polecam Indiane od Presidenta
Pewnie chodzi o floridę bo indiana nie jest krótka, ma 125 cm.
Komentarz
-
-
Mam wrażenie, że albo coś z moim trifciem jest nie tak, albo mam inne oczekiwania niż reszta szanownych forumowiczów :niewiem: Antena nastrojona SWR 1-1,1 na 19 a doczekać się na odpowiedź to masakra. Zresztą Gdy nie ma dużego ruchu w eterze to słychać w miarę daleko, z 5 km może, ale jak pytam to słyszą mnie tylko mobilki w odległości może kilometra.Zamieszczone przez markjasKiedyś jeździłem z ML145, ciągle ją trzeba było chować zarówno na postoju jak i w garażach, do czasu jak zwinęli mi magnes z dachu.
Wymieniłem na Triflexa i mam spokój, mało kto odróżni ją od zwykłej radiówki, a zasięg jest wystarczający w codziennym użytkowaniu.
PozdrawiamPozdrawiam
MITOB
I :czerwona: GW
Komentarz
-
-
Tak to niestety juz jest z krotkimi antenami. Norma. "Podobno" na miski wystarcza, ale jakbys chcial pogadac na cebe to kup lepsza antene.Mam wrażenie, że albo coś z moim trifciem jest nie tak, albo mam inne oczekiwania niż reszta szanownych forumowiczów :niewiem: Antena nastrojona SWR 1-1,1 na 19 a doczekać się na odpowiedź to masakra. Zresztą Gdy nie ma dużego ruchu w eterze to słychać w miarę daleko, z 5 km może, ale jak pytam to słyszą mnie tylko mobilki w odległości może kilometra.
PozdrawiamJest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000
Komentarz
-
-
Mitob, moze coś z radjem masz nie tak. Ostatnio wracałem z niemiec na pozyczonym od kolegi radyjku, bo swojego ermeska mam zabudowanego w 0II i nie chciało mi sie wyciagac. Antenke miałem floride (znam jej mozliwości) a radio jakies TTI (szmelc niesamowity). Wiec moze zmień radyjko na chwile od kogos i wtedy sprawdzisz poprawne działanie triflexa.
[ Dodano: Sob 14 Sie, 10 18:06 ]
lukanio63, widze, ze juz "edycje" swojego postu zrobiłes.......bo juz bym napisał pare słow. Juz drugi raz Ci sie udalo
:diabelski_usmiech
Komentarz
-

a dodatkowo w bagażniku mam ML145 i misourii czy jakoś tak
Komentarz